17 september 2009

Salix

Jag tycker mycket om 1950-talets formgivning. Kanske för att jag är uppvuxen med många prylar från den tiden. Endera tar man avstånd från det som präglat en själv, eller så tar man det till sitt hjärta. Jag hör alltså till den andra kategorin människor.Här syns bordet av alm som införskaffades av mina föräldrar till sin bosättning. Det kan användas som soffbord med lägre höjd alternativ höjas och förlängas med iläggsskivor och blir då matbord. Då krävs en stor bordduk för att dölja förhöjningen som inte är fanerad med almträ.

Jag trivs med möblemanget. Det är typiskt smart för att kunna dubbelutnyttjas då man bor litet, i två rum och kök som vi gjorde uppepå andra våningen i morfars hus. Bordet är väldigt välbevarat. Det är inte polerat inför fotograferingen! Till möblemanget hör en buffé och en soffa som även är extrasäng. Möbeltyget har bevarats otroligt bra för att vara snart 60 år. De 4 stolarnas klädsel är däremot fläckigare. Det tyget ska jag lossa och sen tvätta försiktigt i tvålvatten framöver.

Mattan är en ny ullmatta från ikea som jag tyckte hade bra 50-talskänsla.

6 kommentarer:

 1. Själv samlar jag på Stig Lindbergs och andra Gustavsbergs och rörstrandsaker såsom koppar! Kom just över ett parti Tahiti-koppar för bra pris!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag gillar och samlar på allt möjligt porslin. Gärna 50-tal men också annat. Bara det attraherar mitt hjärta och har rätt pris så får det följa med hem.
  Jag gillar mattans mönster. Passar fint med kopp och bord!
  Tack för besök hos mig, välkommen åter!

  SvaraRadera
 3. Tack för din rara kommentar!
  Så kul att hitta hit, så fint och tänkvärt du skriver. Ser också att du visar en bild (begravningståget, det vackra svartvita fotot) av en av mina absoluta favoritfotografer - Sune Jonsson. Kul!

  Hoppas att det är ok att jag länkar till dig, vill inte tappa bort din blogg bland alla andra :-)

  SvaraRadera
 4. Hej! Vilken härlig blogg du har! Massor med spännande ämnen som jag också gillar...tack för att du tittade in till mig så jag hittade dig! Ja det är fint med 50-tals design! Koppen är otroligt vacker! Nu ska jag kika mer på din blogg!
  Hälsningar Maria

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Vilken spännande blogg du har skapat! Jag gillar den skarpt : )

  Tack för att du skrev en rad så att jag kunde hitta hit till dig!

  Anna

  SvaraRadera
 6. Lina: Tänk att du hittade hit. Du måste ha googlat på "Salix", Lindberg-fantast som du verkar vara!?

  Gnistrande snö: kul att du vill länka, erfaren bloggare som du är, med vacker blogg. Min handlar ju långt ifrån bara om inredning.

  Alviken o Skatan: era bloggar kikar jag in till emellanåt pga att jag gillar dem.

  SvaraRadera

Tyck till om du vill...