tag:blogger.com,1999:blog-3332395154660010168.post6621015276779239216..comments2024-03-22T10:49:30.744+01:00Comments on . . TIMMER & MASONITE . .: TunnbrödbakViola_Thttp://www.blogger.com/profile/05387262354435307214noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-3332395154660010168.post-30896434637566007882020-12-15T15:05:39.071+01:002020-12-15T15:05:39.071+01:00Att traditionen hålls vid liv är bra - tunnbröd är...Att traditionen hålls vid liv är bra - tunnbröd är så gott! Även jag har varit med och bakat tunnbröd som barn.<br />Förutom de timrade bagarstugorna inrättades bakugn i källaren i några 30- och 40-talshus här i byn. Ingen är i funktion numera.<br /><br />Jag tycker om att tunnbrödsbakning har blivit i ropet igen på ett flertal orter.Viola_Thttps://www.blogger.com/profile/05387262354435307214noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3332395154660010168.post-17350359348165062222020-12-15T11:05:07.701+01:002020-12-15T11:05:07.701+01:00DET ÄR INTE SÅ OVANLIGT HÄR. NÄR JAG VÄXTE UPP SÅG...DET ÄR INTE SÅ OVANLIGT HÄR. NÄR JAG VÄXTE UPP SÅG MAN NÄR DET VAR DAGS, sPARKSTÖTTINGAR MED STORA tråg, täckta med stora dukar, for förbi vårt hus på väg till bakstugan. Där blev det hårt och mjukt tunnbröd, och så paltbröd, och man kunde komma in och få en smakbit med smör på. Några var mycket goda kavlare, andra var fantastiska gräddare och kom ihåg at peta in mera ved.... Fantastiskt att det ändå finns kvar!fale artuthttps://www.blogger.com/profile/08469094077266262890noreply@blogger.com