Botten:
- 2 dl mandel
- 1 dl saltade, rostade solroskärnor
- 1 dl russin
- 2 dl torkade aprikoser
- 1 tsk malen kanel
- 1 msk koncentrerad apelsinjuice
Garnering:
- 1 dl vispgrädde
- 1½ dl turkisk yoghurt (kan smaksättas med kardemumma eller vanilj)
- 2 apelsiner
- 25 g nougat
Gör så här:
Mixa mandel, solroskärnor, russin, aprikoser och kanel lite grovt. Rör i apelsinjuice. Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfilm. Platta ut blandningen i formen. Låt den stelna i frysen ca 1 tim. Vispa grädden och rör i yoghurt. Skala apelsinerna (gärna blodapelsiner) och skär klyftorna i mindre bitar. Hyvla nougaten. Ta ut kakan, ta bort plastfilmen och lägg kakan på ett fat. Garnera med yoghurtgrädde, apelsinklyftor och nougat..
.
Önskar dig och de dina en riktigt GOD JUL!
SvaraRadera/Christina
Alldeles precis detsamma önskar jag till dig och din familj! God Jul!
RaderaGod Jul!
SvaraRaderaönskar Caroline C
Kul tårta, har aldrig sett eller hört talas om den! Värt att testa den efter all julmat och godis.
En Fridfull Jul önskar jag tillbaks!
RaderaJag önskar dig en god jul i timmer och masonitlandet! Kommer åter för mer läsning - jag ligger lite efter nu igen!
SvaraRaderaAllt gott!
:-)
Det här receptet är nu sparat och ska testas snarast möjligt! Ser väldigt smarrigt ut.
SvaraRadera