Fotografi av Roine Magnusson ur boken Kor
Åbrånets Limousine i Hörnsjö, Nordmaling, är djuruppfödare med gårdsbutik och bra charkuterivaror. Jag har inte kläm på var de slaktar djuren.
*
För två år sedan besökte jag det nya slakteriet i Ramsele i Västernorrland, Rafnaslakt, och fick information om hur djuren bemöttes före och under slakt, fick se slakterilokalerna och höra om föreningen som ägde och drev det. Jag blev ganska imponerad av vad jag hörde och såg.
Eldsjälen i föreningen är en av dem som intervjuats i den fina boken KOR. En kärlekshistoria. God djurhållning både för levande och slaktade djur är på intågande igen, så otroligt glädjande. Själv minns jag farbror Oskar som slaktade våra kalvar och kvigor. Han bodde nästgårds. Jag har nog aldrig ätit så bra kött som under min barndom.
.
.
Läs även andra bloggares åsikter om närproducerat, kött, slakteri, Strömdahla, Rafnaslakt, Åbrånets Limousine
Äntligen!
SvaraRaderaLänge leve närproducerad mat! Den ska vi vara glad och tacksam för och väldigt rädd om.
SvaraRaderaRafnaslakt är mina idoler. Oxkinden från deras slakteri smakade av allt gräs och örter den kossat ätit i alla sina dagar...
SvaraRaderaSom nötkött ska smaka således. Mera "naturkött" från djur som får gå ute sommartid åt folket!
RaderaIngenting förvånar mig längre.
SvaraRadera