5 november 2024

Jag räddade ett gammalt kök

 

Varför slänga ut ett bra och fungerande funkis-kök? Med proveniens, patina och autenticitet. Varför ändra ett vinnande koncept? Kalla gärna bevarande för framsynthet :-)

2 kommentarer:

  1. Toppen att du kan behålla originalköket! Visst är det sorgligt att se alla utrivna kök av bra kvalitet, som kunde ha fräschats upp med enkla medel i stället för att bytas ut. I värsta fall med material av sämre kvalitet. Vår köksstandard utvecklades under årtiondena kring 1950. Funktionellt planerade, bra material, men kanske i minsta laget enligt dagens önskemål.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Självklart ska köket vara kvar, inget snack om saken. Vi svenska har fler elektriska apparater i dagens kök, och de tar plats. Ändå sägs det att det lagas mindre mat idag i köken - trots alla hjälpmedel. Man köper hem hämtmat från närbelägen restaurang särskilt om man bor i en stad. Den tidiga funktionalismens minimala laboratoriekök har jag också levt med och i. Gick an just då.

      Radera

Tyck till om du vill...