Varför slänga ut ett bra och fungerande funkis-kök? Med proveniens, patina och autenticitet. Varför ändra ett vinnande koncept? Kalla gärna bevarande för framsynthet :-)
Toppen att du kan behålla originalköket! Visst är det sorgligt att se alla utrivna kök av bra kvalitet, som kunde ha fräschats upp med enkla medel i stället för att bytas ut. I värsta fall med material av sämre kvalitet. Vår köksstandard utvecklades under årtiondena kring 1950. Funktionellt planerade, bra material, men kanske i minsta laget enligt dagens önskemål.
Självklart ska köket vara kvar, inget snack om saken. Vi svenska har fler elektriska apparater i dagens kök, och de tar plats. Ändå sägs det att det lagas mindre mat idag i köken - trots alla hjälpmedel. Man köper hem hämtmat från närbelägen restaurang särskilt om man bor i en stad. Den tidiga funktionalismens minimala laboratoriekök har jag också levt med och i. Gick an just då.
Toppen att du kan behålla originalköket! Visst är det sorgligt att se alla utrivna kök av bra kvalitet, som kunde ha fräschats upp med enkla medel i stället för att bytas ut. I värsta fall med material av sämre kvalitet. Vår köksstandard utvecklades under årtiondena kring 1950. Funktionellt planerade, bra material, men kanske i minsta laget enligt dagens önskemål.
SvaraRaderaSjälvklart ska köket vara kvar, inget snack om saken. Vi svenska har fler elektriska apparater i dagens kök, och de tar plats. Ändå sägs det att det lagas mindre mat idag i köken - trots alla hjälpmedel. Man köper hem hämtmat från närbelägen restaurang särskilt om man bor i en stad. Den tidiga funktionalismens minimala laboratoriekök har jag också levt med och i. Gick an just då.
Radera