Fettisdagen infaller så sent som den 4 mars i år.
Det gör mej lugn, jag har inte missat något än. För jag hör till dem som väntar till den dagen med att äta semlor.
Norrmejerier har recept på semlor. Därifrån är fotot hämtat.
.
.
.
.
Läs även andra bloggares åsikter om Fettisdag, semla, semlor, Norrmejerier
.
.
Phew skönt att veta, jag hade nämligen också börjat bli lite smått oroad. Nu har jag iofs fuskat och redan ätit inte bara en utan TVÅ semlor redan, men säg det inte till nån. Men det var ju köpesemlor. Till den riktiga dagen vill jag baka egna, å bjuda in till ett stort semlekalas! :)
SvaraRaderaHaha, ja jag blev också lättad att få veta att tiden inte sprungit ifrån mej. Semmelkalas låter bara bäst!
RaderaFettisdagen, långt -e, var en stor dag när jag växte upp i Kubbe, Anundsjö. Skollov, Alla barn gick runt i byn och "tiggde" bullar. På sparken hade man en papplåda dit man lade bullarna.....och annat gott man fick (karameller, frukt) 30 -40 bullar kunde det bli; Den tidens "socialhjälp". Många barn i familjen=många bullar.
SvaraRaderaPå eftermiddagen ordnade caféägaren pristävling, med gammalt, utgångna karameller som priser. Mycket uppskattat!
Härliga minnen du har Ingemar! Ni hade café i byn, ahhhh... Insamligen av bullar låter lite, men bara lite, som nutidens halloween. Själv minns jag friluftsdag med skidåkning utan ordnade former. Och semlor med grädde och mandelmassa som matsäck. Eller mammas hembakta då man kom hem på eftermiddagen. Så enkelt livet var :-)
Radera