17 november 2016

Halloj!

Men vad hände? Besöksstatistiken fick höga siffror i tisdags. Inte långt från 1500 sidvisningar. Så många tittar inte in här på bloggen andra tisdagar. Ja vad hände egentligen?
http://vanjaschelin.se/blogg/?p=230
Speja bakom gardinen.
Illustration av Vanja Schelin.

Att blogga är som att befinna sig utomhus i en liten by. De flesta står inomhus bakom gardinen och spejar på mig :-) Det kan nog betraktas som en del av livet på landet. Skriver jag något kontroversiellt går ryktet och besöksstatistiken ökar. Men i början av den här veckan gjorde jag inte det - ändå ökade besöksantalet.

Vad som skrivs om här på bloggen kan tyckas sakna röd tråd. Riktigt så är det nog inte men skrivandet har förändrats över tid, har hållit på rätt länge nu. Skulle kunna tänka mej att fundera mer kring att leva i mina två olika delar av Sverige. Det skiljer sig faktiskt avsevärt åt. Toleransen mot gropiga asfaltvägar är skyhögt högre i "Norrland" än i Mellansverige, haha... Och traditionellt slamfärgade faluröda hus med röda tegeltak finns så många fler av i mittens rike.

Kul att ni läser. Några som läser mejlar mej. Tack ska ni ha för det!
Hejdå på er!
.
.

5 kommentarer:

 1. Det som förvånar mig är att när de där topparna inträffar, så kommer de flesta besökarna från avlägsna länder - jag misstänker att ett svenskt ord kan ha en annan betydelse på ett annat språk och de flesta av besökarna är på jakt efter något helt annat. Finns säkert många andra skäl också, som när 20 personer söker på Tors träl, då gissar jag att det har förekommit i något korsord nyligen.
  Margaretha

  SvaraRadera
 2. Gissar på "ryssbesök". Vad som genererar vet jag inte, men plötsligt far statistiken i skyn och det verkar vara många bloggvänner som drabbas samtidigt. Tittar man i besöksstatistikens landspiktogram lyser Ryssland, som vanligtvis brukar vara vitt, illgrönt.

  SvaraRadera
 3. Hörni, jag har ingen aning som sagt. Ingen ryssattack så vitt jag kan se, inga speciella sökord heller. Jag hittar foton på mitt kära funkiskök upplagt på Pinterest, kan det styra många till bloggen... Men har inget svar på besökstoppandet :-)

  SvaraRadera
 4. Fortsätt du på ditt sätt Viola!Nog har du en röd tråd, den ringlar sig lite hit och dit :-)
  Läste någonstans att sökmotorer gör svep då och då och "fångar upp" eftersom att det på min första blogg hände det samma och jag fick en smula hybris först - va skriver jag så bra? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, Tove! Hybris...
   Vad har du förändrat eftersom det inte händer på din nuvarande blogg?????

   Radera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)