28 juli 2014

Ägghandel

 
Att köpa ägg här är väldigt chosefritt och enkelt. Visserligen är det en dryg mil till ägghandeln i Levar men det är marginellt längre än till livsmedelsbutikerna Konsum och ICA som passeras på vägen. Ägghandeln ligger inte långt från mormors födelseplats som man också passerar
Man kliver in genom en sidoentré till bostadshuset bredvid hönsfarmen. Där står äggplattor på rad. Det tillhandahålls stora och små ägg. Priset för en platta stora ägg är 50 kronor, för små 40 kronor. Det går även att köpa äggen styckevis. Man har möjlighet att återlämna äggkartongen från förra köptillfället. Hönsen är inte utegångshöns och heller inte ekologiskt utfordrade vad jag förstår - ändå känns det hela relativt småskaligt och tilltalande .
När man bestämt sig för vad man vill köpa lämnar man jämna pengar i plaströret i väggen och kör iväg. Sen bakar man kanske en tårta.
.
.

4 kommentarer:

 1. Viola! Nu har jag suttit en bra stund och läst dina fina, jordnära inlägg. Varm och god blir tanken och känslan. Och istället för att sitta och småskriva kommentar på varje inlägg gör jag det enkelt för mig (och dig) och skriver så här. Tack!

  SvaraRadera
 2. Kul ägghandel. Vi köper från Asketorps gård utanför Skövde. Frigående hönor och goda ägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej i Hjo! Det är toppen att äggens produktion och smak kommit mer på tapeten. Hönorna som värper äggen jag köper är också frigående men inomhus. Jag är ganska nöjd bara över att ett hönseri finns någorlunda nära. Egna höns vore väl det maxade om man bor på landet :-)

   Radera

Tyck till om du vill...