3 september 2015

Plastdun var ordet

Minns ni 60-talets kuddstopp? Små rivna skumgummibitar som var höjden av statisk elektricitet. Och kuddarna blev hårda eller oformbara. Jag fann en öppnad påse "kuddstopp" i gömmorna. Det skickade mej tillbaks till 60-70-talet direkt. Påsen får vara kvar men använda innehållet - nej!
Kuddstopp
Ca 400 gram
Vacuumpackad plastdun
Polyeter - Polyester

BRUKSANVISNING:
1. Öppna förpackningen gnom att sticka hål på polyetenpåsen med en kraftig nål eller med spetsen på en sax, varvid luft insuges i påsen och materialet utvidgar sig.
2. Rätta ut materialet i påsen på samma sätt som en kudde "snyggas till".
3. Klipp av en hörna på påsen, lagom stor att Ni ledigt kan få in en hand, drag därefter materialet direkt från förpackningen i kudden.
Jag sydde en gång en liten läskudde med detta innehåll. Stenhård. Den fungerade bra för sitt ändamål att göra det lättare att läsa liggandes i sängen. Märkvärdigare än så var det inte. Men det får väl anses en god funktion nog...


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,  
 .
.

6 kommentarer:

 1. Och inte var det enklare att fylla kuddarna med, än fjäder eller dun - man hade skumgummibitar över hela kroppen, och rummet, innan man var färdig.
  Margaretha
  som just ska
  till att beställa
  dun och dunvar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ganska vedervärdigt med dessa små skumgummibitar som med statisk elektricitet fastnade överallt innan man var färdig. Jag har precis samma minne som du.
   Spännande projekt du verkar ha framför dig med dun och dunvar!

   Radera
 2. Huvva... och hemskt om en sådan kudde gick sönder också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hjälp, jag vill inte tänka tanken, Kerstinsdottern!

   Radera
 3. Jag vill gärna köpa kuddstoppet. Har haft min i 20 år innan den gav upp.

  SvaraRadera

Tyck till om du vill...