14 oktober 2016

Kulturarvsmässa på Olofsfors bruk 15-16 oktober 2016

Tadam, tada...

På lördag och söndag klockan 11-16 pågår en kulturarvsmässa i Lagår´n på Olofsfors Bruk. Under hela weekenden pågår länskulturdagarna i Nordmaling. Programmet är välmatat med många programpunkter jag skulle vilja delta i. Jag väljer ut några punkter under kulturarvsmässan:

Lördag kl 13: Västerbottens trädgårdshistoria
Lördag kl 15: Västerbottniska ortnamn

Söndag kl 10: Byggnadsvård: Måla rätt!
Söndag kl 12: Skog och historia runt Torrböle (arkeologi)
Söndag kl 13: Skeppsvrak och andra maritima lämningar (marinarkeologi)
Söndag kl 14: Längs Botniabanan i tid och rum (arkeologi)

Slöjd, teater, film, konst, musik, berättande, arkeologi, lokalhistoria, byggnadsvård och en hel del spännande föredrag pågår på olika ställen i kommunen under länskulturdagarna. Man skulle behöva dela upp sig i atomer för att hinna delta i allt spännande. I min hand har jag ett tryckt program men även på nätet kan man läsa programmet och man får klicka runt en del för att hitta alla programpunkters underrubriker.


.
.

4 kommentarer:

 1. Intressant! Önskar jag hade vart me! Men bruket har jag besökt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är programmet intressant. Om mera sådant pågick skulle jag kunna tänka på att flytta tillbaks till kommunen :-)

   Radera
 2. Hoppas det var många där och lyssnade och lärde!
  Jag kom plötsligt på at det var 50 år sedan jag slutade realskolan i Nordmaling i våras. Jag åkte skolbuss varje dag förbi Olofsforsbruk ochtyckte det var fint, Min far som dog nyss, arbetade på bruket i kättingsmedjan något år innan han gav upp och hela familjen flyttade till till Uppland där han kom i från. Alla skulle söderut. Nästa höst är det 50 år sedan. Nu är det många kommuner i södra Sverige som har det lika bersvärligt som Nordmaling. Tant Barbro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tant Barbro, små kommuner utan städer och utan gymnasieskolor som har det svårast här i landet kan jag tro. Visst är det bedrövligt att det är så, att alls icke hela landet lever bra.

   Idag kom ett nytt inlägg från bloggarna på bloggen "Härifrån". Det är mycket tänkvärt: http://www.harifran.nu/vem-ar-du-att-stalla-fragan/

   Radera

Tyck till om du vill...