4 oktober 2016

Svenskheten symboliserad

Finns det något med mer "svenskt" än en orange trähäst?

Egentligen är det här ett fantastiskt hantverk även om maskiner används vid framställningen i lilla byn Nusnäs. Jag såg i alla fall inga laserutskurna figurer utan det var bandsåg som användes. Hela processen var öppen för besökare och för fotografering. Här visas endast två foton.

Jag köpte en ofärdig och vackert kantig trähäst och målade den ultramarinblå med matt yta. Eller Kleinblå kanske. Bara för att vara tvärs emot. Den blev mycket vacker.

Var det hädiskt? Det finns de som inte tycker om att man leker med svenskheten.
.
.

3 kommentarer:

 1. Jag målade också min häst blå - med små moln på.
  Det var veckans uppgift på den skolan jag gick för länge sedan - alla fick en häst, och det var spännande att se alla olika hästar, vid veckans slut. En kille lämnade in sin häst i en plastpåse, nedfilad till sågspån, en tjej sydde en söt "kroppsstumpa" åt sin och min kompis brände och sandpapprade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hoho, vilken fantastiskt bra uppgift. Killen med sågspånshästen var nytänkande till tusen, haha!

   Radera
 2. Å det skulle jag vilja göra målå min häst blå, men kan också tänka mig en vit. Svenskheten sitter ju trähästen, ursprungshästen tänker jag :-)

  SvaraRadera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)