12 mars 2019

Hoppa twist

Det här med att hoppa twist var en lek som blev populär på 1960-talet. Ta ett resårband, klipp det lagom långt och knyt sedan ihop det. Resårbandet ryms i en ficka och kan tas med överallt.

Två barn står bredbenta och håller ut resårbandet medans en tredje gör olika hopp och snurrar bandet på olika sätt med fötter eller händer och med bandet allt högre nivå på de bredbent ståendes ben. Man kan vara hur många som helst som leker/tävlar. Utöver de tre som håller på för stunden står alla andra i kö för att få hoppa och visa sina konster som skulle utföras i en viss ordning, svårare allt eftersom. Kanske kan man kalla det för ett analogt spel med olika levlar (svårighetsgrader). Som vi skolflickor i låg- och mellanstadiet hoppade twist! På skolgården i Lögd´. På gamm´vägen hemmavid, på gårdsplanerna. Kul hade vi.

Men på högstadiet betraktades det där som alltför barnsligt  :-)
.
.

2 kommentarer:

 1. För si så där hundra år sedan vickade jag i textilslöjd på mellanstadiet, insåg snart att jag var tvungen att låsa dörren till förrådet eftersom de små änglabarnen gamade åt sig resårband som skulle räcka hela terminen.
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det var ju också ett minne av vad twisthoppande kunde innebära...

   Radera

Tyck till om du vill...