10 oktober 2020

Kaffeduken

Ett inköp: en tryckt bomullsduk. En kaffeduk som saknar blombroderier som karaktäriserar 40-talets kaffedukar. Den här har en "modern" approach.

Trots att jag som ledstjärna har att inte ska köpa in retroprylar hit, här finns nog ändå, så kunde jag inte låta bli. Den var så himmelens fin och den passar inte i mitt andra boende. Här på övervåningen gör den sig superbt! För att särskilja den från de dukar som fanns här långt tidigare har jag sytt fast min namnetikett på baksidan.

 

Enkelt elva-kaffe.

Trycket på duken består av kaffefat, kaffekoppar, kaffeskedar och kaffebönor och runt om det hela en tryckt frans längd dukens kanter. Det finns inget namn på formgivare tryckt.

1910-tal, 1950-tal, 1970-tal och 2000-tal finns i mina boenden. Jag försöker skilja dem åt när jag byggnadsvårdar, restaurerar och inreder, den inriktningen är fantasieggande.

Bästa karottunderlägget för 50-talet som finns här i huset är tillverkat av flätat björknäver. Enkelt. Självklart.

2 kommentarer:

 1. Det var kul det där med en tryckt frans. Jag tycker de riktiga kaffekopparna är väldigt fina. Retro de också?
  På tal om grytunderlägg så har jag också ett enkelt sådant som jag använder dagligen som min dotter gjort i träslöjden. Det består av en sexkantig playwoodskiva med pålimmade skivor av rundstav - fyra på undersidan som fötter och flera på ovansidan som gör att det kommer luft mellan grytan och plywoodskivan. Som du skrev: enkelt, självklart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar!
   Ja, visst är det ett trevligt tryck på kaffeduken. Så mycket 50-tal att jag inte kunde låta bli att köpta den secondhand. Men Salix-kopparna är "äkta" från mina föräldrars 50-tal - då de satte bo.

   Radera

Tyck till om du vill...