27 juli 2011

Stubbriket

Jag har besökt ett konstverk, en permanent installation. Väl dold, mycket besöksvärt då tankar föds, synsätt måste omvärderas. Det skogen ger efter SCA:s kalhyggen har plockats och använts på ett förnämligt sätt. Dikter har skrivits, trä har karvats, konst har uppstått.


Denna obeskrivliga plats på jordens yta är mycket besöksvärd. Bilder kan på inget sätt göra platsen för installationen rättvisa. Att prata med den skapande konstnären själv och få förklaringar ger massor med bonuspoäng. Låt den invanda världssynen omvärderas!

Jag har besökt och klättrat i Nimis på Kullahalvön, Lars Wilks egensinniga skapelse. Detta går att jämföra med den "skulpturen". Utöver det som bilderna ovan visar har Stubb-Jonk eller Roger Björklund, som skaparen heter, byggt ett "galeri" med ett innehåll som jag inte ska beskriva för att inte föregå upplevelsen på plats. Åk dit! Åk till Orrböle!!! Nu.
.
.
Kanske har även andra bloggare åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Hej! Vilka fina bilder på stubbriket. Vill bara meddela att detta är rivet och att det nu är ett minne blott. Spara dina bilder och gläds över dem, du får inga nya.

    Hälsar vi som hjälpte Roger med rivningen.

    SvaraRadera
  2. Vadan detta?
    Inget varar för evigt, en konstnär måste få förnya sig. Hoppas det inte var order utifrån utan ett frivilligt val av Roger.

    SvaraRadera

Tyck till om du vill...