2 oktober 2011

Norralalada

Vi körde förbi ett hus till salu i Norrala i somras. Inte bara ett hus förresten, utan ett hus ihopbyggt med lagården som vanligt i den trakten samt ytterligare ett nyare bostadshus i vinkel mot detta långa. Det var öppet och bar att knalla in.

Hur fint som helst.
Kolla in denna lada!
Trönö gamla kyrka med spåntak och spånklädd klockstapel ligger i denna socken, inte alls långt härifrån. Jag fantiserar och tror att kyrkorådets ordförande mycket väl kan ha bott i denna stora bondgård och vid någon omläggning av kyrkans spåntak blev det ett antal stavspån över och de spikade han på sin timmerlada som ligger väl synlig intill landsvägen och synlig inifrån huset. Det bör ha gett ytterligare status även om det är bara är spån på två väggar, kanske räckte de inte till mer...
Så tänker jag. Spåntäckningen är riktigt risigt ruinvacker på gaveln.
Den här ladan har jag fotograferat många gånger, sommar som vinter, analogt och digitalt. Norrala hade ett projekt för 10-15 år sedan då de många ladorna här intill fick en rejäl renovering, så icke denna.
.
.
Kanske har även andra bloggare åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Åh där skulle jag gärna rulla ut några trasmattor, ställa in porslin i skåpen, linnet i linneskåpet och flytta in!
    Hoppas ingen med stort renoveringsiver vill ha det, däremot någon som förstår och ser dess skönhet precis som det är!
    Eija

    SvaraRadera
  2. Vilka fina bilder! Jag erkänner att jag hade en smula svårt att uttala rubriken till ditt inlägg först, men när jag begrep att det måste ha med en lada att göra gick det bättre. Så många intressanta inlägg du gjort medan jag varit bortrest! Måste kika i lugn och ro!

    SvaraRadera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)