3 maj 2012

♥ Funkisköket ♥

Masoniteköket igen. I det här köket har det utmärkta materialet från fabriken i Rundvik använts som ytskikt på väggar och tak, till skåpluckor och lådfronter, som undergolv för linoleummattan Jaspé. 
Håll till godo :-)

Vad tomt det är på väggarna. Ska du inte sätta upp fler tavlor? Nej, det ska jag inte. Detta är 50-tals funktionalism. Den är ren, ljus och utan krusiduller.
.
.
Kanske har även andra bloggare åsikter om , ,

15 kommentarer:

 1. Det är ett så underbart fint kök! Jag älskar hur takhöjden har utnyttjats med överskåpen. Och vad fint det måste vara att sitta och arbeta vid fönstret! Jag är litet nyfiken på sittbänken. Är det tre separata lock med gångjärn?

  SvaraRadera
 2. Hej, du har en jättefin och intressant blogg! Gillar den verkligen! Kommer att sätta mig strax och läsa mer. Hälsningar Anna

  SvaraRadera
 3. Så välbevarat och autentiskt köket ser ut, och fullt fungerande sedan 60 år tillbaka! HELT FANTASTISKT! Nu börjar det bli superhett med retrokök så vi har "gått varvet runt", kul!

  SvaraRadera
 4. Åh, ditt kök igen :) Absolut helt fantastiskt fint, jag skulle flytta in pronto om jag fick :) Det enda man möjligen skulle kunna önska är en järnspis.

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen ett fantastiskt kök. Köksstolarna och husmodersstolen passar perfekt!

  SvaraRadera
 6. Hej alla, så roligt att ni också gillar masoniteköket, mitt favvo!

  Kerstin - det är tre separata lock och tre lådor i sittbänken. http://morfarshus.blogspot.se/2009/10/mobeln-att-sitta-pa-och-forvara-i.html
  Kanske ska jag skriva mer om bänken med tydligare bilder...

  Maria - järnspis fanns nere hos mormor och morfar då jag var barn. Än idag finns vedeldad kaminpanna där, dock en modernare vitemaljerad sak.
  Jag älskar skillnaden - det då moderna 50-talsköket med elektrisk spis och det gamla köket med vedeldad järnspis :-)

  SvaraRadera
 7. Så genuint fint! Påminner mycket om barndomens kök. En riktig nostalgitripp!

  SvaraRadera
 8. Ja! Jag skulle gärna vilja se större bilder på bänken!

  SvaraRadera
 9. Anita S - gissa om jag är glad över att familjen lyckats behålla köket under den tid då det ansågs utan värde :-)

  Kerstin - det blir mer skrivet/fotat om bänken framöver. Yes!

  SvaraRadera
 10. Så mjukt fint ljus! Jag hade ungefär samma färg på luckorna i mitt kök när jag bodde i en älskad lägenhet i det förhatliga Vårby Gård. Jag valde den själv och försöket få till den i köket när jag flyttade till Västerhaninge, men det blev inte alls rätt.

  SvaraRadera
 11. Färg och kulörer är svårt. Ofta.

  SvaraRadera
 12. Oj vilket vackert kök! Brukar husknarka mycket på hemnet och se många såna här kök, men alla brukar vara slitna och "förstörda" med fula detaljer från senare tidsperioder. Kul att se något som fortfarande är så fint!

  SvaraRadera
 13. Så himla fint med ett solgult kök!!!

  SvaraRadera
 14. Det är nog inte många här i byn som skulle hålla med dej Anna ;-) Gammalt, omodernt - lika bra att riva ut och måla om *not*.

  SvaraRadera

Tyck till om du vill...