5 juli 2013

En resa i minnetIdag skulle pappa ha fyllt 96 år om han levat.
Min far gillade att sjunga, gärna slagdängor från 30- och 40-talet eller Taube-visor. En bilresa från Borås och norrut som vi gjorde på 1990-talet minns jag med ett leende på läpparna. Det var sommar, jag körde, mörkret föll, natten inträdde och med den tröttheten. Han, som inte hade körkort, insåg att det han kunde göra var att hålla mej vaken genom att sjunga. Och som han sjöng och tjoade. Att somna vid ratten var inte att tänka på. Hela hans minneskapacitet med gamla schlagers kom väl till pass. Det var en trevlig resa att minnas!!!

Favoriterna mina är skillingtrycken I låga ryttartorpet och Alpens ros :-) Som jag levde mej in i de texterna då jag var liten.
.
.

2 kommentarer:

  1. Hej Viola, tänkte på dig när vi körde upp från Uppsala till Umeå i söndags och vidare hem via Haparanda och Torneå på måndagen. Så många vindmöllor man ser utefter vägen. Vi kommer antagligen att få en drös hit till vår by också så småningom. Undrar hur det blir när dom ska rivas en dag, vem som står för kalaset? Min pappa fyllde 96 i maj så då var våra pappor jämnåriga. Sommarhälsningar från Manni!

    SvaraRadera
  2. Så våra pappor är/var lika gamla som nationen Finland. Födda 1917. En ärofull ålder!

    Kraftverken är många fler än de som syns från E4. Nyligen fick dock en ansökan om fler kraftverk här i kommunen avslag. Värst är splittringen och intrigerna som följer i dessa projekts spår, särskilt med privata markupplåtare och inte stat eller bolag. Följderna tar generationer att läka. Att förtränga eller smutskasta som många försöker, hjälper ingen i längden.
    Här i byn har vi människor, släktingar, som inte längre hälsar på varandra. Människor är allt lågt stående när det kommer till kritan.

    SvaraRadera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)