23 januari 2014

Jag är lapp och jag har mina renar

Rockande samen, dvs Sven-Gösta Jonsson, har avlidit läste jag den 18 december 2013 i morgontidningen.

Vid foten av fjället, hans signaturmelodi, förknippar jag med en sommar på tidigt 60-tal då jag och två kamtater bodde några dagar i vår sommarstuga. Då svängde det :-)  Skivspelaren som någon måste ha haft med sig, gick varm med vinylskivan roterande. Det var roligt var att han sjöng om norra delen av landet. Och musik som passade oss :-)Det var decennier innan konflikten om renbetet körde igång, innan storskalig skogsavverkning begynte här.
.
.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

 1. Nostalgi! Hur länge sedan är det man hörde den sist?

  SvaraRadera
 2. Rockande samen uppträdde i Seltjäens bygdegård lördagen när jag fyllde 18. Bygdegården var fylld till bristningsgränsen.....säkert 300 personer. Idag skulle inte en stjärna av hans kaliber uppträda för 300 personer!?.......och tjejerna var alldeles till sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingemar, jag tycker det är underbart kul att höra sådana minnen! En stor idol i en liten bygdegård - livet förr i ett nötskal.

   Radera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)