10 juni 2014

Kollo för vuxna

Det är svårt att inte uppskatta sådana här initiativ från en tonåring. En initiativrik 15-årig ångermanländska i vackra och intressanta Myckelgensjö. En tonåring som vänder sig utåt, bort från byn, för att få fler människor att upptäcka sin hembygd. En tanke helt i min smak, en idé som man bara måste uppskatta. På Amandas facebooksida läser jag:

Idén om kollot kom jag, Amanda på när vi från Myckelgensjö var på Gålsjö bruk och gjorde byns utvecklingplan.
Först ville jag ha ett ungdomskollo för 15-åringar alltså lika gamla som mig men sen kom jag fram till att det finns ganska många såna. Då tänkte jag att det finns ju inga sommarkollon för vuxna som har liknande program som barn- och ungdomskollo.

Slutsatsen blev att jag kommer ha ett kollo på campingen i Myckelgensjö för vuxna, över 25 år som planeras för barn mellan ca 5 – 12 år. Och ledarna kommer vara barn och ungdomar från bygden. Så det blir ombytta roller.
Meningen med kollot är att vuxna ska få vara ”barn” på nytt och inte behöva känna ansvaret utan kunna njuta och inte stressa. Känna lugnet på landsbygden.
Om ni vuxna är stressade hur tror du vi unga påverkas av det?

Maten blir typiska ”barn”-rätter ex. Makaroner och korv, köttbullar och mos.

Vi kommer bland annat få besöka ladugården, Långnäset, Gammelgården och fotbollsplanen i Myckelgensjö varvat med lekar som ex. Kurragömma och sätta svansen på grisen.
Även aktiviteter som t.ex. vattenkrig, fiskedamm, skattjakt och godisregn kommer självklart att finnas med på programmet.
Några besök ska vi också få bl.a. tittar flourtanten förbi.

Alla deltagare kommer att få en fin välkomstväska med div. grejor som är bra att ha på ett barnkollo och souvenirer från Myckelgensjö. Värde ca 500 :-

Kollot kommer att vara vecka 27 tis-tors (1/7 – 3/7) och det finns plats för bara 12 st. Deltagarna kommer bo i 4-bäddsstugor på campingen.
Det nya och spännande kollot i Myckelgensjö kommer att kosta 2595:- i det ingår logi, mat, välkomstväskan och alla aktiviteter.
Sista anmälningsdagen är den 13 juni. Anmälningsavgiften är på 500:-

Låter det intressant? Kontakta mig Amanda på 076-109 82 44
amanda.helmersson@live.se


https://www.facebook.com/amandaskolloimyckelgensjo
.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tyck till om du vill...