11 november 2014

Tidsfördriv


Att samla alkakorkar, ta loss korkinläggen och sen sy ihop en duk eller grytunderlägg kunde man ju göra förr. Då alkakorkar fanns. Det gjorde jag. Jodå. Vem vet, kanske fanns det andra som fördrev sin tid på likartat sätt...
.
.

6 kommentarer:

 1. Har aldrig samlat på alkakorkar. Ärligt talat visste jag inte vad alkakorvar var. Men visst minns jag de gamla kapsylerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kapsyler av aluminium med äkta korkinlägg var en bra kombo. Ingen öppnare behövdes heller.

   Radera
 2. Fantatisk skapelse! Läsk fick vi bara till jul o påsk i princip, då delades flaskan desutom på tre törstande systrar! Mamma var väldigt restriktiv med sötsaker, helt rätt förståss. Hos moster A däremot var läget nästan de motsatta.till vår stora glädje, iallafall när mor inte var med.
  Minns att det var lätt att skära sig i tummen på kapsylen. Aj!
  I tonåren satt jag och vek papper från tuggummin däremot. pappret träddes ihop till en jätterulle av zigzagformat "band". Helt utan någon funktion, bara för att det var kul... Anna Lena

  SvaraRadera
 3. Härlig kommentar Anna-Lena. Du lärde dig en hel del om färg och form, fick materialkänsla och fingerfärdighet. Hade jag det där "bandet" skulle det användas som girlang ;-)

  Jag samlade kapsyler från oss fem kusiner som under många somrar drack läsk som köptes från "drickesbilen" som passerade. De äldre drack svagdricka som kom i stora flaskor i träställning.

  SvaraRadera
 4. Först trodde jag du bakat :) jättefiffigt bruk av de numera bortgånga alkakorkarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Små platta och nätta mandelbiskvier, ja...

   Radera

Tyck till om du vill...