6 november 2014

Möten


Det är något charmigt med stolpar där trådar möts eller utgår ifrån. Det är så påtagligt med detta. Den här stolpen finns i hembyn längs gammvägen. Men telefontrådarna försvinner allt oftare och blir till trådlös telefoni, elnätet grävs ner i marken.

Var ska svalorna hålla höstmöten framöver?
.
.

4 kommentarer:

 1. Åh, jag gillar också dessa stolpar.
  Har starka minnen från barndomen då man åkte till mormor och morfar. Vägen var lång, men stolparna och trådarna följde med och gav rytm i åkandet. Ofta somnade jag medan tråden gick upp och ner.
  Hemma vid stugan plockades stolparna ner förra sommaren och plötsligt försvann en del charmen vid landsvägen. Inga vackra mönster i det solbelysta gruset och som sagt, inga fåglar på rad. Kanske är det mer effektivt med nedgrävda ledningar, men inte lika intressant som innan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle inte kunna beskriva skönheten i trådarnas rytm bättre, Lena! Solen kan reflekteras så vackert i metalliska trådar.

   Radera
 2. Telefonen ringer på telefontrådens tid:... Så det du som är på trå(de)n...!
  Jag minns en dam hemma i min uppväxtby som klagade på dålig förbindelse ....och skyllde på just svalorna ... "Det må jo finnes andre steder å sitte på".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, den varianten av förklaring till dålig förbindelse har jag aldrig hört förr. Tack för storyn, Tove!

   Radera

Tyck till om du vill...