28 november 2015

Kompassros

Ett brev från Klockargårdens Hemslöjd. Ett brev som sändes mot postförskott på 9,65 kronor. Kuvertet är frankerat med två frimärken till en kostnad av 1,15 kronor och poststämplat i oktober 1957.
Innehållet var då en broderisats. Nu ligger där en duk som inte broderats färdig. Broderi med vitt pärlgarn på gul linneväv. Kedjestygn, stjälkstygn och plattsöm ska det vara enligt medföljande anvisning. Jag ska nu ta upp den nål som mamma parkerade i linneväven på 50-talet. Det känns allt lite högtidligt kan jag säga.
.
.

5 kommentarer:

 1. Ha ha, en sån duk sydde min mamma. Fast grön och den blev klar ... Jag har alltid gillat den men inte vetat namn eller vem som formgivit.
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där mönstret är så mycket 50-tal, så fint. Jag hoppas att min blir klar framöver. Har börjat men är ovan att brodera.

   Förunderligt hur ett blogginlägg med min duk hittas av en textilare! Kul - och tack för kommentaren.

   Radera
 2. Kul att du fortsätter broderiet. Gör kedjesöm och stjälkstygn först, de är lättast om du känner dig ovan. Om prickarna blir ojämna syns det så tydligt. Men vad du kommer att njuta när det är klart - det är ju ett motiv som "ligger i tiden". Lycka till!
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tipset tackar jag för. Jag tar upp det i rättan tid. Vitt symmetriskt mönster på en lite "smutsgul" bakgrund passar en femtiotalist :-)

   Radera
 3. Oj vad häftigt. Lycka till!

  SvaraRadera

Tyck till om du vill...