9 september 2023

Fullt ös

 

Hinner knappt skriva något här just nu. Flyger och far, ordnar med annat än att skriva. Har drygt 50 stycken påbörjade blogginlägg men hinner inte fullfölja dem.

Den 8-10 september är det Kulturarvsdagen. Ska iväg på evenemang som intresserar mig. Här i Mellansverige pågår ett stort antal arrangemang, i Västerbotten två. Jag är så glad över att bo i en del av landet som vill bevara och vill sprida kunskap om vårt gemensamma kulturarv.

Tjenixen...

2 kommentarer:

  1. Heja dig och heja kulturarvet! När jag jobbade på Riksantikvarieämbetet fnulade vi på olika slogans för bevarandearbetet. "Bevare mig väl!" var i fyndigaste laget. "Vårda, veta,visa," fick bli en sammanfattning av kärnverksamheterna: samlingarna, forskningen och de publika verksamheterna. Och tidskriften som fanns i några år fick namnet Tidevarv, (med ett mycket stort komma, så att alla skulle förstå att vi menade "Tidevarv komma").

    SvaraRadera
  2. Det är så bra att komma iväg på kulturevenemang, det är svårare på landsbygden än i stan, mest pga avstånd.
    Så du har också arbetat med vårt kulturarv. Bra att veta. Och nu fick jag förklaring till namnet på tidskriften Tidevarv, (komma) :-)

    SvaraRadera

Tyck till om du vill...