7 januari 2010

Snö är bra till mycket

Snö isolerar
Snö har skottats upp mot grunden, stenfoten, för att få bättre isolering av bottenbjälklaget. Det är vanligt att göra så här med hus som har traditionell torpargrund. Visst ser det ombonat ut?Snö rengör
Idag har jag haft ut yllemattan i snön och kylan. Ren, kall snö gör mattan fräsch. Det är bara att hoppa, gå, på den så snön kommer åt alla veck och skrymslen. Sen får mattan ligga ute ett bra tag. Det här är ett gammalt beprövat kunnande som går lika bra med trasmattor och handknutna mattor.11 kommentarer:

 1. Ja det där med att lägga mattorna i snön det är verkligen effektivt. Jag brukar också göra det när vi väl har tillräckligt med snö och just nu är det fullt tillräckligt fast vi bor i södra Sverige!

  SvaraRadera
 2. Grattis där nere söderut! Ja, det är bara att ta tillvara på det härliga tillfällena, fånga "ögonblicken".

  SvaraRadera
 3. Att skotta upp snö runt väggarna är jättebra! Just nu är det hundburet som har fått snödrivor runt om - kanske blir det på huset också om kylan fortsätter.

  Ett jättebra sätt att tvätta mattor. Men hos oss är det mattfritt...;)

  Jag ser att du har dalande snöflingor i bloggen. Vackert! Skulle gärna vlja ha det också. Hur och var hittar jag det?

  SvaraRadera
 4. Hej Smulan!
  Jag snö är både bra och vackert! Inga trähus ruttnar då temperaturen är på minus.

  Ett stilla snöfall på en blogger-blogg kan man finna på http://www.bloggerbuster.com/2008/12/simple-snow-effect-widget-for-blogger.html

  SvaraRadera
 5. Tack snälla Viola för tipset om snöfallet! Jag sökte tidigare på nätet, men det här var ju buslätt att fixa! Fast man borde ha en mörk bakgrund förstås, för att se snöfallet bättre...

  Allt gott! Anita/Smulan

  SvaraRadera
 6. Smulan, håll till godo!
  Jag tycker det är lie tufft då det enbart snöar på bidlerna också. Speciellt om det är vinterbilder.
  Men det blir lite fel med min svala i headern...

  SvaraRadera
 7. Hej Viola,
  Du skriver som en poet, härligt att läsa.Hittade Din sida av en slump, känner igen mycket av det du skriver om då jag själv är från Håknäs men farmor var en Molin från Lögdeå alt Mo. En av mina bästa vänner är från Lögdeå.
  Får för mej att vi är relativt jämngamla, jag är en -38a, Du är nog 40/50-talare.
  Kommer att läsa Din sida regelbundet nu !
  Mvh
  Rune Öström

  SvaraRadera
 8. Tack för din kommentar hos mig! Ja, snö är bra till mycket. Det lyser upp och är bra för humöret med :)

  SvaraRadera
 9. Hej Rune!
  Otroligt att du hittade min blogg bland alla tusentals som finns i cyberrymden! Och kände igen platserna ungefärligen. Mycket trevligt att du skrev en hälsning dessutom!!!

  De av mina bekanta som känner till den här bloggen är lätträknade.

  Jo, jag är 50-talist precis som du anade, släkt- & hembygdsforskar och byggnadsvårdar i sakta mak. Eftersom familjens lilla jordbruk bedrevs fram till 1971 har jag starka minnen av en tid som nu känns alltmer avlägsen. Jag skriver ner dem för att ha dem kvar...

  SvaraRadera
 10. Åh vilket fint hus ni har! Älskar den där typen av små fönster på övervåningen, det ger husen så fina och behagliga proportioner.

  Jag håller med Rune, du skriver som en poet och det är mycket intressant läsning som du bjuder på. Det du skriver om påminner mig ganska mycket om min barndom och den småbrukartid som min farmor och farfar var en del av. Även jag har mina rötter i norr, något högre upp än Ångermanland :-)

  Tack för att du delar med dig och tar dig tid att skriva ned...

  SvaraRadera
 11. Gnistrande snö, jag blir ju näsan lite blank i ögonen av din kommentar...
  (Jag tycker att vi ska vara stolta över vår bakgrund, hur enkel den än är. Har mött så många under livets bana som resonerat tvärt om.)

  SvaraRadera

Tyck till om du vill...