16 februari 2010

Semmeldags!

Idag är det fettisdag och jag ska äta min första semla för i år. Ja, vill gärna hålla på en del traditioner, som t.ex. att starta semmelförtäringen första tisdagen efter fastlagssöndagen. Dagen före askonsdagen.

Rätt ofta hade vi friluftsdag i skolan på fettisdagen. Eleverna skulle ut i friska luften och få motion. Semlor och de sicilianska blodapelsinerna Gyllene Korset hörde till. Ibland också en termos med varm choklad, men den var tung att frakta om man gick på tur.

Men det här är kort från ett annat tillfälle. Tre jänten ha frivillit töjje schia å före öpp dell Vinsjö´n, byns enda sjö och som jag nu är delägare i. Vem som fotograferade minns jag inte. Det är uppåt, uppåt hela vägen dit - nivåskillnaden mellan byn och sjön är omkring 175 meter. Men hemåt gick det med fart. Oj, vad man hurre nefför te backa. På den tiden var skidspåren stadiga och inga  breda spår efter breda skoterband. Jag har även åkt nerför på isiga sådana och det är lite farligt, åtminstone i svängarna.

Så här ser det inte ut där i år. Nej, det här är en plats för pågåede anläggningsarbeten och hit söker sig ingen längre för naturupplevelser kan jag tro!

4 kommentarer:

 1. Va härligt med skidåkning! I dag är precis en sådan vacker dag som man skulle ha varit ute och åkt skidor, och avslutat med en semla! (Starkt av dig att hålla traditionen! Kan inte säg att jag gjort detsamma, åt en semla redan förra veckan...)Ha en bra dag! /Josefin

  SvaraRadera
 2. Jag äter desto fler semlor efter fettisadagen. Ha en trevlig dag själv, Josefin!

  SvaraRadera
 3. Anläggningsarbeten? Sådana där propellrar?

  SvaraRadera
 4. Nu vägar, 25 km, med sjön som nav.

  SvaraRadera

Tyck till om du vill...