13 oktober 2010

Hyllpapper till vardags

Här i 50-talskökets skåp och lådor som pappa byggt och Målar-Mattsson bårda Runnvik har målat, ligger hyllpapper som skydd. På den tiden målade ju inte mer än som behövdes och inte kommer jag att ta bort tidsandan genom att stryka färg över alltihopa. Hyllpapper sparar träet och hjälper till att hålla det fräscht, kalla det en typ av byggnadsvård! Idag är alla köpefärdiga skåpstommar behandlade med melamin eller sprutmålade. Alltså  behövs inget hyllpapper...


Här i köket finns hyllpapper som jag antar är från sent 1960-tal. Köket på övervåningen övergavs ju omkring 1968 till förmån för köket på nedervåningen då den äldsta generationen (morföräldrarna) var borta.

Överskåpets hyllkant är målad röd. Istället för hyllremsa kanske... Smart och tilltalande detalj tycker jag.
I snö-skåpet, snedskåpet, ses Atlanta-servisen med blå rand från Gustavsberg, formgiven av Wilhelm Kåge, på hyllpapper i rött.

Kanske har även andra bloggare åsikter om ,

2 kommentarer:

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)