19 februari 2013

En annan lekstuga

Den här fina lilla lekstugan var den första jag lekte i, ett eget litet hus för barn. Det stod på gårdstunet mellan björkstammar hos lekkamraten och grannjäntan Karin. Kanske byggdes den till hennes äldre syster.

Det lilla huset hade rödfärgad panel och sadeltaket var pappklätt. Se vilken smäcker takfot! Dörren var en bräddörr med kammarlås. Ett mycket stiligt litet hus!
Karin och jag framför hennes lekstuga. Ni ser väl hässjorna i bakgrunden och ett stort pärlann. Det är juli och jag undrar om vi inte håller på att städa?

Karin är två år äldre och jag kan tänka mej att mina föräldrar resonerade som så, då hon blev äldre och inte intresserad av att leka i sin stuga, så var det dags för ett eget lekhus till mej och min lillasyster. Den byggdes stor nog att övernatta i för det här med att sova någon annanstans än hemma i sin egen säng var ju så spännande. Att övernatta med en lekkamrat hade jag prövat på som 5-åring och det gav mersmak.

Lekstugan på fotot fanns kvar längre än traditionen med hässjor och stora potatisland men revs slutligen på 90-talet. Och trots att jag fotograferat åtskilligt i bygden kom jag mig inte för att dokumentera detta minihus noggrant.
.
.
Kanske har även andra bloggare åsikter om , , ,

2 kommentarer:

 1. Jag hittade några youtubeklipp gjorda av en tjej som heter Frida Turander och tänkte att dom kanske kunde intressera dig.

  http://www.youtube.com/channel/UCNWO8qK9FYSTia36XT5279Q/videos

  SvaraRadera
 2. Pentamom, det räckte med att jag såg klippet om "Slåtterängar" och jag blev lycklig. Men i samma veva ledsen då jag vet hur det ser ut hemma i byn idag.

  Ska se alla klipp då tid ges.
  Tack!

  SvaraRadera

Tyck till om du vill...