13 oktober 2014

Serent


 
Till fönstren har jag sytt dragkorvar som lagts mellan rutorna för att täta inför vinterns vindar. Stearinljusens lågor brinner klart och rent.
 
En katt kurar på duntäcket.
Någon har kommit igång med släktforskning genom ett abonnemang hos SVAR. Dataskärmens blå ljus lyser, timmen kan bli sen och det är inte jag som letar uppgifter ikväll.
Lugnet lägger sig vid mörkrets inbrott. Värmen från vedkaminen sprider sig i hela huset. Det är njutbar höst.
.
.


6 kommentarer:

 1. Fina, härliga bilder! De andas harmoni och rofylld hemtrevnad. Hösten är trygg och vilsam. Man kommer närmare både människorna och tingen. Och djuren. Och sig själv. :)

  SvaraRadera
 2. Dragkorvar! Vilket härligt ord! Katten har gjort sitt som inredningsdetalj och den Någon som släktforskar, kanske vanligtvis bor i kakelugnen?

  SvaraRadera
 3. Hösten är trygg och vilsam, javisst! Katter ger en snäll och varm upplevelse och Någon (från kakelugnen ;-) vill ibland ha hjälp med handskriftstydning. Det är rofyllt i stugan.

  SvaraRadera
 4. Serent och dragkorvar; fina goa ord, nya för mig. Rofylld inlägg - och vackert i anden! Är de virkade eller knyplade kanske de fina hängena på sista bilden? Vedvärme är god varme! Goa katten.
  :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tove, som jag förstår är rundlarna virkade med tunt, fint garn. Jag har stärkt dem med sockervatten som går att tvätta ur när jag vill. För mig är de snöstjärnor!

   Radera

Tyck till om du vill...