3 oktober 2014

Stockholmare kontra lantisar

Det här är ett gammalt uttalande av en stockholmsk politiker som ni nog har hört förr. Så här tycktes det 1998. Hur är läget idag tror ni?Även om Anna KB gjort avbön finns nog tänkandet i grunden kvar.

Sedan ett par år tillbaka bor 50% av jordklotets människor i städer. År 2070 säger prognoserna att siffran ökat till 70 %. Stockholm är inget undantag. Vad innebär det för landsbygden? En stor granplantage? Med AKB:s synsätt är väl inte landsbygdens befolkning något att satsa på.
.
.

8 kommentarer:

 1. Och här har jag så mycket att säga att jag nästan hamnar i andnöd. Så jag tror jag avstår och sitter och pustar en stund istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man häpnar över uttalandet!!!

   Radera
 2. Jag upplevde hennes "egennöjda smil" - såg jag rätt, eller hörde jag fel .. som direkt provocerande. Såg det först här om dagen på TV. En runda i gruvan, på bondgården, i snökaos, dåligt plogat, kanske kunde läggas in i resekalendern?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tove, stockholmarna behöver helt enkelt mer erfarenhet av annat än andra storstäder. Så sant! Och gärna av "Norrlands" glesbygd som inte är turistmagneter och nationalparker.

   Radera
 3. Man blir alldeles stum. Dessvärre är hon nog inte ensam heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är hon inte. Jag har försvarat "norrlänningarna" så många gånger under mitt huvudstadsliv. Har ju båda livsbetingelserna i min kropp.

   Radera
 4. Uttalandet beror på att hon inte har en aaaaning om vad som finns utanför "stan". Och inte är hon intresserad heller av att vidga sina vyer och sitt vetande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det nog olgakatt! Inskräkta kan storstadsbor verkligen vara.

   Radera

Tyck till om du vill...