21 juli 2017

Jordigt landskap

Något av Ångermanlands vackra böljande landskap anas. Det är juli månads mitt i Ledusjö.

Stora ytor med öppen jord syns. Är det gammlägden som ska föryngras? Undrar hur landskapet här ser ut om femtio år... Helt eljest än idag kan man tro.
.
.

2 kommentarer:

 1. Du behöver inte vara orolig, Gekås kommer dit och öppnar ett nytt stort köpcentrum!
  Idag byggs det nya affärer på åkermark. Frågan är bara om var vi ska få vår mat ifrån till slut när all åkermark försvinner och får ge plats till ännu ett köpcentrum.
  Hörde på radion för ett tag sedan att allt fler människor avskyr dessa köpcentrum och vill hellre beställa varor via nätet. Nog är det bra trist att gå på dessa köpcentrum - har man sett ett så har man sett alla. Frågan jag brukar ställa mig är: var gör man av allt som inte blir köpt?
  Slängs det eller ger man bort det till behövande?
  Behöver vi verkligen alla dessa butiker?
  Så tyvärr finns inte detta vackra landskap kvar, det kan vara förändrat fortare än vi anar.
  Caroline Christensen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommersialisering av jordbruksmark- Norrlands räddning! Stora logistikcentra (stora fönsterlösa lagerbyggnader av plåt) för distribution av dessa varor som beställs via nätet. Shop til you drop, du vet! Det ger jobb till glesbygd och alla blir nöjda? Javisst, exploateringar kommer snabbt.

   Radera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)