7 september 2012

Under ytan - kulturarvsdagen 2012

Kulturarvsdagen nu på söndag den 9 september 2012 har temat - Under ytan. Det är öppet hus och visningar av kulturmiljöer lite varstans i landet. Läs mer om vad som försiggår i Ångermanland. Och Västerbotten.

Varför inte göra ett besök till den här vackra hembygdsgården, fotograferad av M-L Mårtensson.
Finns ni i kulturlandskapen i Mälardalen kan ni svänga in till de här platserna. Det är bara att välja och vraka. Six feet under är fyndigt tema :-)
De kulturella skillnaderna mellan "Norrland" och övriga landet blir mer och mer tydliga för mej. Sådant jag inte funderade så mycket på innan jag blev hemmansägare.

Själv tar jag tar tåget till grannlandet för att se hur man byggnadsvårdar och skapar intresse för hembygden därstädes. Det ska bli spännande och intressant, både att träffa nya ansikten och se förstklassiga hantverkare in action.
.
.

Kanske har även andra bloggare åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Härligt! Var finns hembydshuset?! Ståtligt! (har för mig att jag sett detta på bild tidigare...)

  SvaraRadera
 2. Finns i Bredbyn, Västernorrland: http://www.raa.se/cms/extern/aktuellt/ehd_2012/evenemang_ehd_2012/angermanland/nils_jakobsson_fluur_fodd_1670_livsverk_och_alster_bredbyn.html

  SvaraRadera
 3. Tror det varit något samarbete härifrån till Österbotten och världsnaturarvet... Gick en kurs via jobbet och några kolleger hade varit över till Sverige, har på känn att jag då såg foto på detta hus! (ett spännande hus minns man!)

  SvaraRadera
 4. Kanske var det Kvarkenrådet som möttes. Kvarken är ju numera världsarv - Höga Kusten som världsarv har utökats med världsnaturarvet Kvarken som du nämner.
  Jag blir nöjd då jag hör om SAMARBETE!

  SvaraRadera

Tyck till om du vill...