10 mars 2015

Bukettbinderi

Gick en kort tvåtimmarskurs i bukettillverkning. Jag valde att göra en bukett, inte en uppsättning med hjälp av osis. En låg bukett går bra att ha mitt på ett matbord utan att den skymmer sikten, man kan se varandra över blommorna.
Ville göra en låg kompakt bukett med manschett. Inte helt symmetrisk. De limegröna kryssen fick ange tonen eftersom jag gillar de gröna knapparna skarpt. Till sommaren och hösten blir det de egna trädgårdsblommorna som blir växtmaterial. Längtar. Normalt blir buketterna mina lite mer naturliga och inte så hårt styrda som den här.
Ikebana nästa...
.
.

2 kommentarer:

 1. I min bokhylla finns en bok om Ikebana. (Det kanske t.o.m. finns två, när jag tänker efter.) Hur som helst, otroligt vackra blomsterarrangemang.
  Snart ger du ut en egen bok! Du har blick för konstformen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ingen bok om ikebana. Jag skulle vilja lära mig i levande livet. Det är inte helt enkelt, en hel filosofi ligger bakom ikebana-arrangmangen. De är inte täta som buketten jag band härom dagen. I ikebana-arrangemangen är mellanrummen minst lika viktiga som blommor, grenar och kvistar. Och kurser växer inte på träd - i Sthlm har jag sett att kurser anordnas. Det är där det!

   Radera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)