11 november 2017

Fast telefoni

Minns du telefonnumret hemma, då du växte upp?
Den frågan ställs av My Heritage Sverige i ett fb-inlägg.
Varför skulle jag inte minns?
Jag har samma telefonnummer fortfarande ;-)

För övrigt har jag en bakelitapparat med fingerskiva. Bara det :-o
Kanske kan man betrakta mig som scenograf?
.
.

4 kommentarer:

 1. Jag som brukar känna mig gammaldags med min Diavox, köpt när jag flyttade hemifrån i början på 80-talet. Men du slår mig ju med hästlängder. Härligt att någon fortfarande kör med petmoj och bakelit! :-)

  SvaraRadera
 2. Klart jag minns gamla telefonnummer - även till släkten. Som när jag var mycket ung och mor begärde tre perioder till Karlstad 92. Och när telefonisten talade om att perioderna var slut kunde man be fröken om en eller två perioder till. Det var tider det - och dyrt var det också att ringa riks.

  SvaraRadera
 3. Jo men visst minns jag föräldrahemmets telefonnummer. Och även de jag själv haft genom åren. Länge leve den fasta telefonen! Tyvärr är den ju utrotningshotad. :(

  SvaraRadera
 4. Roligt att ni tände till på frågan om första telefonnumret. Jag minns inte att jag talat med telefonist vid uppringning, vi hade automatkopplat när jag började ringa. Och det nummer jag minns mist lika bra som hemnumret var till mesta lekkamraten.
  Diavox känns ju väldigt modernt om ni frågar mig ;-) På mitt första jobb hade vi Diavox:er. Minns hur lätta de var och därmed lätta att dra ner i golvet, haha...
  Jo, snart är fast telefoni en saga all!

  SvaraRadera

Tyck till om du vill...