11 november 2020

Kulturevenemang

När jag flyttade till Stockholm som 19-åring möttes jag av ett stort utbud av kulturevenemang. Både det som ibland kallas "finkultur", lika väl som "folkkultur".  Nya dörrar öppnades...

Den klassiska musiken i liveformat drog kompisar med mig på. Som studerande kunde vi köpa billiga biljetter för att sitta uppe bakom scenen, platserna syns på bilden. Det var en bra ingång till konserter i konserthuset vid Hötorget. I huset fanns då även Konserthuscaféet som frekventerades. Kaféer var inte alltför vanliga vid den tidpunkten, pubar var så mycket vanligare på 70-talet.

Det här var långt ifrån min barndoms miljöer, både geografiskt och intellektuellt. Långt från skogen, jordbruket och den enkla hemgården. Jag ville välja båda delarna, men hur genomför man detta?

2 kommentarer:

  1. Har man riktigt gott om pengar så skulle man väl kunna fara till storsta'n med jämna mellanrum. Bo på hotel några dagar och hinna beta av både utställningar och framträdanden.
    Som det nu är så gläds jag åt allt jag hann se och höra innan jag flyttade från Stockholm i 30-års åldern.
    Men jag vill verkligen inte flytta tillbaka, även om jag tycker om Stockholm så passar tempot här på landsbygden mig mycket bättre.
    Margaretha

    SvaraRadera

Tyck till om du vill...