30 januari 2024

Gardinstänger av metall

 

Hur glad och nöjd blev jag inte då jag fann tre äldre Kirsch-stänger på secondhandmarknaden. Väggfästen följde inte med men kan köpas nya och är då iögonenfallande blanka men den ytan får då döljas bakom gardinerna. Längden kan varieras mellan 90 - 160 cm och priset var 39 kr/styck.

En ny Kirschstång av den här typen är vit och stämmer inte med en äldre färgrik inredning. (Ifall man väljer gardiner med kappa blir situationen annorlunda, då syns inte stången.) Därför är jag så glad över de här fynden som kommer väl till pass när de blir dags för inredning av bottenvåningen. Här i huset finns på övervåningen några i original av gulmetall (förutom kornischerna i finrummet) men på bottenvåningen inte.

Gardinstänger av brunbetsat trå med svarvade ändknoppar och ringar av trä ska också användas tänker jag mig. Sakletandet efter detta är något att se fram emot.

2 kommentarer:

  1. Grattis till gardinstångsfynden! Hoppas, hoppas att fästena passar – jag har råkat ut för ondsinta varianter som vägrar att haka i rätt spår och hål i gardinskenan. Först efter mycket filande och fixande blev det acceptabelt, om än inte helt OK. Gardinstången liksom slokar litegrann. OM du måste justera fästen, eller skälva stången, gör det mycket försiktigt, så att det inte blir för stora hål någonstans.

    Råder signaturen

    Gardinstångsmassakern

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket för varningen, Karin.
      Jag vill hoppas att det löser sig på något sätt när dagen kommer. Jag tänker mig att återanvända fästena från 70-talet - spännande det här ;-)

      Radera

Tyck till om du vill...