28 maj 2011

Karlssons klister hjälper

Kommer ni ihåg denna slogan:
Karlssons klister hjälper alla brister
Alla använder Karlssons klister utom jag - för jag är en åsna!

Läser i en tidningsnotis och på nätet om att åsnan och Karlssons klister blev rikskända på 1920-talet då företaget importerade en livs levande åsna som gick omkring på Stockholms gator. Företaget lyckades till och med få den stackars åsnan att trassla in sig i vaktparaden. Efter andra världskrigets slut 1945 var det dags för återlansering av dunderklistret. Då kunde man se en åsna hoppa fallskärm över Södertörns lantbruksmöte. När jag läser det sista undrar jag om den åsnan var levande??? Det skulle väl kunna klassas som djurplågeri i så fall.


Läs mer om klistrets uppfinnare Klister-Karlsons öden och äventyr!

När ditt hjärta brister
laga det med Karlsons klister

Finns nu i byggnadsvårdsbutik nära Dig! Nu utan text med anspelning på en dumbom.
.
.
Kanske har även andra bloggare åsikter om , ,

5 kommentarer:

 1. "Karlssons klister" har jag alltid hemma. Det är liksom något som alltid ska finnas hemma, precis som mjölk ;)

  SvaraRadera
 2. Å så luktar det så gott, men starkt.

  SvaraRadera
 3. Haha Anna och Anki, det var en bra liknelse med favoritklistret och mjölk. Och klistret luktar gott, sniffandet kan nog bli beroendeframkallande ;-)
  Jag gillar också tubens stringenta färger och formgivning -svart/gult/rött.

  SvaraRadera
 4. Det var en rolig historia om Karlssons klister (ja kanske inte om den fallskärmshoppande stackars åsnan då...!) som jag aldrig hört förut. :-)

  SvaraRadera
 5. Mariebergs Marga, historien var ny även för mej tills jag läste notisen och därefter googlade på nätet. Han var visst en härligt udda människa den där Kliste-karlson.

  SvaraRadera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)