23 juni 2011

FORTUNA var lycka

Lyckan var att få en kartong Marabou Fortuna att själv och alldeles själv ha makten att bestämma över. Det kunde inträffa på en bemärkelsedag. Att få äta av alla dessa smaker och ge bort några men inte många... Mmm...Marabou...
Choladkartongerna var så elegant lyxiga i rött och guld med lite grönt inslag. Kvadrater på diagonalen med en hästko i vardera guldrutan. Hästskon med böjen neråt för att lyckan inte ska rinna ut!

Ett motiv från empiren, en dam med krinolin och en herre med hög hatt från tidigt 1800-tal poserar framför en balustrad på emblemet.


Smakerna var:
Körsbär i likör
Spansk nougat
Figaro nougat
Mandelsplitter
Arrakmarsipan
Gianduja nougat
Marsipankrokant
Tryffel
Gräddkrokant
Nougat med nötter
Ananas i cognac

Jag minns faktiskt inte smakerna men nougat som smälter i munnen är härlig. Maraboustorken finns med i logotypen på baksidan.

Som barn var detta lyx, en tunn kartong i guld och rött. Jag återfann den under sent 1980-tal i Umeå och köpte som gå-bort-present. Det var sista gången jag höll en Fortunakartong med innehåll i min hand. Bara det var lycka!!!
.
.
Kanske har även andra bloggare åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Jag minns askarna för mormor brukade förvara knäck i en "Fortuna" med gummiband runt kartongen. Däremot har jag inget minne av hur chokladen såg ut eller smakade men det väcker minnen...

    SvaraRadera
  2. Du är som jag Christina, vi minns kartongen mera än originalinnehållet!! :-)

    SvaraRadera

Tyck till om du vill...