27 juni 2011

Vit plast

För ett litet tag sedan skrev jag om att hålla naturen ren. Temat fortsätter nu med frågan: Varför låter vissa bönder plasten till ensilage-rullarna förfara på detta sätt som på fotot? Man har ju maskinkapacitet att ta upp plastsoporna? Är det kostsamt att köra dem till tippen? Är det deponeringsavgift? Jag refererar det jag hört någon annan säga - de flesta bönder är långt ifrån landskapsvårdare...

 Bilden är tagen vid Olofsfors bruks lagård. Plasten, för det är inte snö,  fortsätter till vänster bakom hörn.
.
Detta syns inte från Bruket eller från Riks13, Riksväg 13, som passerar här förbi. Lövträd skyler. Olofsfors Bruk är Nordmalings kommuns största turistmål.
.
.

Kanske har även andra bloggare åsikter om , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Jaa det kostar att köra plasten till tippen för jodbrukare räknas som företag ... och då är ju plast i naturen tydligen bättre än att låta dem slänga sopor gratis på tippen :)
  Dessutom är det inte tillåtet att "privat" bränna plasten även om det är just de som kommer att hända om plasten tas till återvinningsstationen.
  Kul nästan jämt!

  -C

  SvaraRadera
 2. Varför är jordbrukare så näriga att de inte har råd att deponera plasten på miljöåtervinningsstationen?

  I min by bränner vår jordbrukare ensilageplast - en miljöbrasa varje år. han jobbar på återvinningsstationen i levar ;-) I höstas rök en timmerlada i samband med miljöbrasan. Att långt ifrån alla jordbrukare är landskapsvårdare, som LRF vill göra gällande, bekräftas mer och mer.

  SvaraRadera
 3. Vi brukar varje år köra vår plast till en gemensam insamlingsplats. Vad jag har förstått ingår insamlingskostnaden i inköpspriset, så enda anledningen till att inte lämna tillbaka den begagnade plasten måste vara okunskap, lathet eller tidsbrist.

  SvaraRadera
 4. katarina, detta var mycket bra att få veta - att omhändertagande av beg. plast ingår i inköpspriset!!

  SvaraRadera

Tyck till om du vill...