24 april 2013

Udda figur

Så här udda blir du om du studerar vid universitet. Jodå, det är så här Umeå universitet gör reklam för sig på nätet. Efter examen blir slutresultatet att du får en ovanligt hög panna och därmed stor hjärna som rymmer mycket. Och du är man förstås. Viljestark. Målmedveten.

Jag säger dig, läs inte vid universitetet om du vill bo i glesbygd. Du märks lite väl mycket, du får knappast ett arbete du behöver för din karriärutveckling. Bara i en större stad hittar du gelikar. I stan kan du försvinna i mängden.

Ah, nu var jag cynisk, men jag tycker faktiskt inte att detta är bra reklam för högre studier. Inte alls.
.
.
Kanske har även andra bloggare åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

 1. Hm. Glesbygd + universitetsstudier = överkvalificerad för alla jobb man söker. Inte en chans att få jobb.

  SvaraRadera
 2. Yes,så är det, Ninna. Trist för både glesbygden och den kunskapstörstande.

  SvaraRadera
 3. Vilken otroligt larvig reklam! Kan knappast ha varit någon vidare stor hjärna som kommit på den. Och är det bara män som ska utbilda sig???

  Min mormor kom från en liten by i Västerbottens inland, utvandrade tillsammans med några syskon till USA i början av 1900-talet, arbetade som fotograf i Minnesota, återvände så småningom till hembygden, gifte sig och bosatte sig i ett litet samhälle vid Västerbottenskusten. Där såg många henne som en mycket främmande fågel. Hon hade ju varit ute i stora, vida världen, bevars! Och t.o.m. försörjt sig själv.
  Om man kom från ett mindre samhälle så räckte det ibland med att man besökt Stockholm för att anses "lite fin och högfärdig". Så var det i alla fall - då.

  SvaraRadera
 4. Intressant berättelse, Anta! På vissa små ställen är det nog i princip likadant idag. Ett uttryck för detta annorlunda var att "man var tysk om bena" har jag hört berättas. Har ett inlägg på gång om detta :-)

  Och visst är reklamen för vidareutbildning illa gjord av en liten hjärna :-)

  SvaraRadera
 5. Hej ! Den deformerade (idealanpassade?)mannen påminner om Reinfeldts uppmaning att vi måste "rita om den mentala kartan".
  Mari C

  SvaraRadera
 6. Haha, Marie, det var en ny syn på denne "idealman". Kul. Och hemskt.

  SvaraRadera

Tyck till om du vill...