13 februari 2014

Mässbesök

Nu idag, torsdag, börjar Antikmässan i Älvsjö. Den kommer jag inte att besöka i år trots att retroprylar och allmogeföremål intresserar mej mycket. Sedan några år finns där även byggnadsvårdsutställare, dvs ivrare för att pietetsfullt sköta gamla byggnader, vilket är bra för att öka intresset inte bara för antika inventarier utan även gamla byggnader och deras skötsel. I år finns endast sju utställare med detta tema.

Men jag var på Stockholm Furniture & Light Fair i förra veckan. Det har jag inte hunnit blogga men nu kommer några ögonblicksbilder. Det är befriande att se modern design då man som jag ofta arbetar med äldre miljöer.
 Koppar och mässing är på ingång.
Kasthalls nyhet är "trasmattor" i fem färgställningar. Ingrid Andersson heter denna skönhet av Gunilla Lagerhem Ullberg.
Vem gillar inte Greta, den moderna kökssoffan, formgiven av Emma Olbers.
Hallen Greenhouse, med unga formgivare från olika utbildningar var kanske mest "levande". Där fanns detta café. Nyréns skapade detta "trätält", en experimentell träkonstruktion. Tillfällen att stoppa upp är livsnödvändigt för att orka gå runt i fyra mässhallar. Plockmat, muffins, vin och cappuccino bjöd många utställare på. Gudbrandsdalens Uldvarefabrik as hade eftermiddagens godaste tilltugg :-)
Tuffa soffor från Materia för offmiljö. Mycket skön sittkomfort.
Muuto förmedlar skandinavisk design.
Nu är jag ajour med moderna möbler och belysning, en skön exponering av det senaste inom inredning av offentliga miljöer. Det blev inte många bilder tagna, men desto fler kataloger följde med tillbaka till kontoret, så detta är absolut inget tvärsnitt av det bästa.
.
.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)