8 april 2014

Genus

Det här är elakt kul om du lever i samma värld som jag!
Ellen DeGeneres är rolig och elak om en makalöst onyttig ”produktutveckling”. The only thing you need as a woman. Hur har jag kunnat leva hela mitt liv utan denna viktighet?
*
Vet ni att kvinnors skolgång ökar globalt mer än mäns? Vet ni att i 87 länder är flickorna ikapp och förbi då det gäller genomsnittlig tid i skolan? Vet ni att på många små norrländska orter är det brist på kvinnor eftersom de flyttar i samband med att de skaffar högre utbildning? Kvar är motor- och jaktintresserade män.

Kan det bli så här i en snar framtid: världens välutbildade, högavlönade kvinnor botar sjukdomar, löser miljöproblem, förhandlar fram fredsavtal, skapar sociala reformer. Med dem är män som anpassat sig till den nya världsordningen.

De andra männen marginaliseras och fortsätter slå varandra i skallen med klubbor och föråldrade dogmer samtidigt som de står frågande inför vad som egentligen hände.
.
.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Vilket härligt inlägg!
  Förstår inte hur jag klarat mig med alla "manliga" pennor.
  Vad gäller skolgång så visst är det så att fler unga tjejer än killar studerar på universitet och tar en akademisk examen.
  Nu är det dags att knacka hål på glastaket så att tjejerna kan ta plats även på högsta topp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var klippet roligt och härligt elakt, Lilian!
   Ja, här i landet går fler tjejer än killar till eftergymnasial utbildning. Men akademisk utbildning är kanske inte alltid viktigast tycker jag utan att flickor i utvecklingsländer får möjlighet att studera, lära sig läsa och skriva och kanske läsa vidare. Kvinnor som helhet är mer kulturbärare än män vill jag tro - i hela världen. Att kunskap också är makt går inte att ignorera i för evigt.

   Radera
 2. Skrattande har jag sett "reklamen" för kvinno-pennorna. Härligt! Vi borde använda mer humor och lagom bitsk ironi när vi påtalar orättvisor och dumhet i samhället. Humorn är underskattad i så många sammanhang. Inte minst när det gäller att bemöta patriarkatet...

  SvaraRadera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)