1 januari 2015

Nytt år igen

Några gamla vinterbilder får avsluta det gamla året. De två övre är från min mors fotoalbum De är inklistrade i närheten av varandra och under fotot med den hästdragna släden står "På Varpnäs", således en Värmlandsvinter på 40-talet. Mamma Karin är en av flickorna i släden. I hela sitt liv skickade mamma och ett par av hennes f d arbetskamrater julkort till varandra. Kanske var det dessa tre som julkortade. Den övre bilden antar jag föreställer ett värmländskt vinterlandskap.
Om avslutning blir det en modernare bild ;-)
De här plåtpostlådorna och en gul brevlåda fanns hemma i byn på 1970-talets slut, antagligen 1976. Jag kom hem på jullov och fotade det jag såg. Det blev svartvita foton som framkallades tillsammans med kompisar på arkitektskolans fotolab. Kul som sjutton att ha kvar.

Postlådorna står i ett vägkors vid bron över bäcken. Bron över bäcken byttes 1970 från en träbro till en stålbro som införskaffades begagnad av dåvarande GA4, A-ängets gemensamhetsanläggning, som bildades samma år. Därbak ser vi Larssons hus som klätts med mexitegel och fått en brunbetsad gavelspets, vilket var toppmodernt här på 70-talets början. Huset ser likadant ut idag men postlådorna finns inte kvar på den här platsen så här nästan 40 år senare.

Ett demokratiskt och jämställt år tillönskas alla läsare!
.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)