25 oktober 2015

Nån som kommer ihåg HASSE?


Klickbar bild
Hasse går till doktor Pillerin, blir knackad på knäet för att få reflexerna undersökta. Och vad händer då? Doktorn blir mäkta förvånad. Ni ser ju själva vad som händer!

Detta skrattade man åt förr i tin, jojo... Livet verkar ha varit bra mycket enklare då...

Seriestrippen är klippt ur en av de lokala dagstidningarna som hittats här i huset och väckte minnen till liv. Vem som tecknade känner jag inte till men serien trycktes i många år. Åtminstone upplever man det som länge när det pågick under ens tidiga år.
.
.

6 kommentarer:

 1. Kom att tänka på Lisa och Sluggo det var länge sedan man såg den serien.
  Kul blogg du har, jag hittade den för några veckor sedan.
  Kram
  Caroline Christensen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen just ja, Lisa och Sluggo minns jag ju också när du nämner dem. Sluggo med stubbat hår, Lisa hade rosett i håret om jag minns rätt. Kanske hittar jag en seriestrip med dem om jag letar :-) Välkommen hit till bloggen!

   Radera
  2. Nostalgin flödar och tanken växer vidare till Knoll och Tott med Kapten Bölja och Fru Bölja även kallad Fru Tjockelin.
   Lärarinnan Fröken Tipp och hennes adopivson Kaj som gjorde rackartyg. Var det inte någon Söderhavskung med också?
   Fanns inte dessa serier Lisa & Sluggo och Knoll & Tott i
   Allers veckotidning?
   Det andas barndom...
   Tack för välkomnandet!

   Caroline

   Radera
  3. Oj, du har mer koll på seriefigurerna än jag nånsin har. I Allers fanns säkerligen många, jag läste ibland min fasters veckotidningar :-) 91:an Karlsson var en annan filur.

   Radera
 2. Lättroad måste man ha varit. Som barn läste jag att Sluggo skulle besöka Lisa. Han gick i motvind. Hoppas vinden vänder tills jag ska gå hem, sa Sluggo. Vinden vände så klart och han gick hem i motvind./

  SvaraRadera
  Svar
  1. En rolig historia för oss som var barn på 50-talet :-) När du berättar den minns jag den också. Säkerligen tidstypisk eller...

   Radera

Tyck till om du vill...