8 oktober 2015

Låt vintern komma!

Just som jag höll på vinterbona huset genom att sätta in innerfönstren kom barndomens "Bit-varg" a.k.a. väghyveln körande förbi några vändor på gamm´vägen. Som tur var på behörigt avstånd ;-)
Nu är dragpåsarna fyllda med sand placerade mellan rutorna och pappersremsor klistrade på insidan av innerbågarna. Lagom till den första frosten som kom denna vecka.
.
.

4 kommentarer:

 1. Dessa "innafönster" som bars in och ut ur "skrubben" vår och höst.... då var en rädd att tappa taget, det var ju rätt så tungt. Vi hade fönstervadd dekorerade med eterneller eller lingonkvistar mellan. Särskilt härligt att lyfta ur fönstren på våren förståss. Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, försiktig måste man vara med glasrutor. Jag har fönsterlav mellan vissa fönster men prövar nu de där sandfyllda påsarna. Mamma använde även vit vadd. Lingonkvistar på detta har jag aldrig sett, det låter mycket fint. När innerfönstren är på plats blir det tystare, lite akvariekänsla som med treglas ljudisolerande rutor. Jag gillar precis som du skillnaden som uppstår mellan fönster på plats, fönster tas bort.

   Radera
 2. Dragpåsar, det har jag aldrig sett eller hört talas om förut. Då har jag lärt mig något nytt - idag också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man innerfönster är det här med dragpåsar en riktigt lättsam "hit". Damas av och tas fram år efter år, vill man byta ytterhöljets mönstrade tyg gör man det någon gång. Lite lösa, inte helt stumma, och fyllda med sand eller varför inte risgryn förhindrar de drag och suger upp ev. kondens. Jag är förtjust :-)

   Radera

Tyck till om du vill...