23 november 2010

Brödskrinet

Vi hade två storlekar på ett så´nt här brödskrin då jag var liten. Det användes för brödförvaring och attraherade en liten jänt med sina rosor, sitt mönster och sina färger. Fortfarande tilltalar det mej trots att jag inte är någon "blommig" person, det är förstås för att det påminner om min barndom - och det är väl ett argument gott som något!? Men nostalgi vill jag inte kalla det!

Urtjusig schablonmålning. Vet inte vars det tillverkades men upplagan torde ha varit stor. Brukar återfinnas på loppmarknader. Men mitt skrin hör ihop med det här huset.

(Har massor med roliga uppdrag att färdigställa och ta tag i, så det jag nu skriver om handlar mest om tingestar. Det går snabbast att skriva om dem, andra inlägg får vänta. Bara som en förklaring ifall någon skulle reflektera över skriverierna.)

Kanske har även andra bloggare åsikter om , ,

6 kommentarer:

 1. För att fortsätta på samma "meloditemat" Underbart är kort. Skönt med konkreta inlägg, jämföra nyhetsrapportering med debattprogram. Ibland orkar man inte med detta "ständig" debatterande och resonerande, rapportera snabbt hur det är.
  Konstigt blev det men kanske någon begriper ändå vad jag menar?

  SvaraRadera
 2. Den kommentaren tackar jag för. Förstår visst vad du menar.

  SvaraRadera
 3. Kanske kan du tycka om min och syster Ninnas Morfarsblogg, du som omhuldar släktets gång... http://heijkorn.blogspot.com/

  SvaraRadera
 4. Vad jobbar du med, mer exakt?

  SvaraRadera
 5. Mira - trevligt att fler skriver om sina morföräldrar. Eran morfar var en skrivande person och därmed finns ju hans tankar bevarade. Det måste vara ett bra sätt att känna och förstå honom och hans samtid. Tack för länken!

  Sara - med hus och rumsligheter.

  SvaraRadera
 6. Jo, Viola - så mycket har jag förstått. Var nyfiken på mer exakt vad?! ;-)(Men du får vara hemlig!)

  SvaraRadera

Tyck till om du vill...