21 november 2010

Det är detaljerna som gör det...

Ting till nytta och nöje.
 
Temperaturen inomhus avläses på den gula termometern av trä. De platsmålade dörrarna har ungefär samma nyans. "Kvicksilvret" i form av sprit är rött!!! vilket är det genomgående färginslaget på detaljerna i köket.

Dörrtrycket sitter där det placerades 1950. Dörrarna har aldrig målats om - fantastisk färgtyp som målare Mattsson använde. Kan det vara ask i trähylsan tro? I övrigt rostfritt med tillhörande nyckelskylt fastskruvad med försänkt spårskruv. Och jodå, nyckeln finns också kvar.
Köpespegeln har väl alltid suttit här. Den har röda synliga trädelar. Kamväskan därunder, så praktiskt nära till hands.
Kamväskan är jag ganska säker på att mamma tillverkat en gång i tiden. Fyra fack, lika många som medlemmarna i kärnfamiljen så småningom blev. Samma galon som "puffen" kläddes med har här använts.
"Puffen" är förvaringsplats och sittplats i ett tillverkad av pappa 1958. Smart dubbelfunktion för compact-living! Kamflänsradiatorena ♥ ♥

Jorå, här sitter morfar Manfred på "puffen" i masoniteköket med Vegamössan, hängslen och med käppen i hand.
.
Kanske har även andra bloggare åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)