10 augusti 2011

Dörren till vedboden

Dörren till veaboa består av stående pärlspontpanel. Jag anar att den är från 1913 och tillverkad av morfar. Den här sortens panel fanns även på bostadshuset fram till 1948. Stående och liggande.

Jag tänkte mej att det ska bli så igen. Om många år. För här tar byggnadsvård tid och måste få göra det. Dränering och vattenproblem går först, uthusen också.
.
.
Kanske har även andra bloggare åsikter om , , ,

2 kommentarer:

  1. Den där gröna färgen! Den fanns på våra uthusdörrar också från början. Uthusdörrgrön! Den är vacker. Nu är våra dörrar svarta. Hm...

    SvaraRadera
  2. Mira - här i bygden är gröna lagårdsportar vanligast fortfarande. Kanske är det ett lokalt drag. Jag hoppas de får fortsätta finnas till coh dessutom vara gröna.

    Annars är det ju vanligt med tjärade portar och vita foder kring förra sekelskiftet men kanske slog det igenom mera i mellersta och södra delen av landet?

    SvaraRadera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)