27 augusti 2011

Tidspillan?

Jag som aldrig tidigare varit förtjust i virkade små dukar och spetsgardiner, jag har ändrat uppfattning om dessa. Det innebär att jag alltså låter mej påverkas av modetrender :-)

På det halvrunda gamla bordet framför fönstret i vardagsrummet har jag lagt ut sockerlagstärkta rondeller köpta på loppmarknader. Den blå skålen blir färgklicken mot det brunsvarta och vita. Ibland finns där röda gelehallon som förhöjer njutingen ännu mer, men de tar snabbbbbbt slut...

Tankarna går till snökristaller då jag betraktar de här fantastiska konstverken. Snö är ju mitt favoritelement. På utflyktsresan till norra Västerbotten tidigare i augusti såg jag den bästa t-tröja jag sett på länge. Den befann sig på en vandrande man och på ryggen på den svarta tröjan stod med vita bokstäver denna soliga och mycket varma dag: Låt det snöa. Så skulle det kunna stå på min ryggtavla också. Detta kom jag att tänka på då jag ser de av kvinnokraft skapade runda dukarna.
.
.

Kanske har även andra bloggare åsikter om , , , , , ,

9 kommentarer:

 1. Så fint med "snökristaller" på bordet! =)

  SvaraRadera
 2. Så olika vi kan vara. Jag skulle så gärna vara utan snön! Eller åtminstone ha den MAX en månad om året (23/12-23/1, men det var fint att läsa din mammas dagboksanteckningar.

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra dukar, jag beundrar dom som har gjort detta hantverk, väl värt att lyfta fram. Ha en fin fin söndag/Gela

  SvaraRadera
 4. Hej,
  jag hittade hit när jag googlade efter bilder på gamla mjöl/mjölktråg :)

  Nu ska jag tassa runt här hos dig en stund!

  Kram från Australien♥... från fd. Bjästabo, Ö-viks kommun i vackra Ångermanland :)

  SvaraRadera
 5. Hej alla!
  Hej Pernilla som hittade hit från "DownUnder"!

  SvaraRadera
 6. Jag fick en sådan här vacker, virkad av tant I för några år sedan. Den är rätt stor och eftersom jag inte har tillräckligt mycket tom bordsyta att lägga den på, så skaffade jag en metallring, tunn och fin, och spände upp den i. Så nu hänger tant I:s vackra duk i fönstret med en lampa under och det lyser så vackert om den på kvällarna...

  SvaraRadera
 7. Bra idé. Men hur fick du tag i en lagom stor metallring? Lät göra en? Belysningen ett plus+++++

  Jag hade en sådan lite grövre virkad i orange som hängde i flickrumsfönstret på 70-talet. Inte lika skirt som de på bild men väldigt "inne" just då.

  SvaraRadera
 8. Hm... Jag hade nog bara tur tror jag, att hitta en som passade. Panduro tror jag. Förresten är orange inne igen...

  SvaraRadera
 9. Jomen Mira, tur är bra att ha.
  Men du, orange är högsta mode igen. Undrar just om den gamla fönstervirkningen är kvar. Ska jag hänga upp den då för att visa att jag hänger med ;-)

  SvaraRadera

Tyck till om du vill...