25 februari 2012

Det som brer ut sig...

...är glesbygd, övergivenhet, igenväxta lägdor, ödehus. Vem är väl jag att motarbeta tidens gång, det som kallas utveckling.

Så här ser två andra bloggare sin del av världen. Bräcke presenteras så HÄR av Hemliga trädgården som i vanligta fall tar enormt vackra bilder i sin jämtländska trädgård.

En bloggare vid namn Skaffaren har gjort ett bildreportage som heter Vi är fler och fler som blir färre och färre. Så sant som det var sagt! Nu bor mer än hälften av jordens befolkning i städer, vändningen kom förra året. Men tittar man i livsstilsmagasin är det lantlifvet som hägrar. Så motsägelsefullt...


Så här ser det ut vid gamla Kustlandsvägen söderut  byn. Vägsamfälligheten vill inte ta sitt ansvar och sköta Kustlandsvägen. Här intill bor folk. Dikets funktion som vattenavledare förhindras vilket kan få tråkiga följder.

Grannbyns båtsmanstorp där rotebåtsmän med namnet Hörning levde sina liv under indelningsverkets tidevarv. Bilderna visar torpet år 1965 och idag. Vilka vet idag var dessa rester är belägna??? Eller vad den ruttna högen i dungen har varit???


Men det finns även vackra och besöksvärda platser här i glesbygdskommunen, mestadels natur. HÄR är en sammanställning.
.
.
Kanske har även andra bloggare åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Jo,nog hägrar lantlivet allt. Det anpassade, på ens egna villkor. Men för oss som verkligen bor på landet ser verkligheten kanske lite annorlunda ut. Om jag skulle vilja byta? Aldrig!

    SvaraRadera
  2. Ja, jag trivs på landsbygden. Jag har möjlighet att jämföra mellersta delen av landet och där morfars hus finns i norr. Jag vill nog påstå att skillnaden är ganska stor då det gäller människors attityd till sin närmiljö. Och kanske även engagemang. Anledningarna till detta är förstås flera.

    SvaraRadera

Tyck till om du vill...