16 februari 2012

Original från 50-talet

Nu ska jag visa detaljer i ett rart badrum. Ett sådant som gör att mitt hjärta slår i lite snabbare takt än vanligt.
Sanitetsporslin i original. Toaknopp av bakelit. Även badkar finns på plats.
Här bor en äldre person som ser detta som självklarheter. Som har levt med det i ungefär ett halvt sekel. Spegeln hänger med utan problem. Den typiska svängbara kranen med lång pip som servar både tvättställ och badkar finns förstås där, även om den inte kom med på bilden i sin helhet.
Vitt 15 x 15 cm kakel med glaserade kanter och det fria hörnet rundat. Kaklet sitter vid badkaret. Tillverkas icke längre och går icke att uppbringa numera. Annat än om man får tag i nerrivet och tillvarataget vilket är en mycket sällsynt lyx. Den unga byggnadsvårdsgenerationen suktar efter det här omtänksamma kaklet. Själv har jag skrivit in det i byggmaterialbeskrivningen på många ritingar tills det slutade tillverkas någon gång på 1980-talet. Jag saknar verkligen den produkten!
Väggarna i övrigt är klädda med laminat. Det kommer med stor säkerhet från laminatfabriken KLB, KaLaBerg som låg i Nordmaling. En plastlist skiljer färgerna åt. De små kromade/förnicklade hängarna är original. Så självklara.
Hörnlösning med plastlist. Strömbrytaren ser ut att vara bytt på 70-talet.

Fint värre.
.
.
Kanske har även andra bloggare åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Toaletten i min verkstad (hus byggt -49, med badrum i källaren)är nästan lika orört. Förre ägaren hade klämt upp mörka tapeter, så det såg ut som en bensinmackstoa, när jag köpte huset -86. Så jag har tapetserat om och satt upp en hylla - men handfatet är original. Handfatet med en kran för kallt vatten och en för varmt. Rätt opraktiskt, men så fint.
  Margaretha

  SvaraRadera
 2. Verkligen fint värre!! Den där krantypen som man svänger mellan badkar och handfat gillar jag skarpt!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin rundning, tack för att du uppmärksammade oss på den. Ska kolla i morgon./G

  SvaraRadera
 4. Gammalt sanitetsproslin och gamla badrumsinredningar är heta värre nu.
  Roligt Margareta att också din finns kvar.
  De där svängande kranarna har mestadels renoverats bort Anna. Desto värdefullare blir de som finns kvar! Yes!
  G/ :-)

  SvaraRadera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)